Greek Fitness Female Models

Greek Fitness Female Models
All The Most Famus Greek Fit Ladies

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

ΠΗΓΗ ΔΕΒΕΤΖΗ-Συνέντευξη Ποταμός!

All latest news and photos of Gorgeous Greek Fit Ladies and Athletes.Δεβετζή Πηγή

Η Πηγή της Ελλάδος όπως την αποκάλεσαν, όταν χάρισε στη χώρα μας, το ασημένιο μετάλλιο στους ολυμπιακούς της Αθήνας τον Αύγουστο 2004, κάνοντας ένα ολόκληρο έθνος να «άλμα» στην υπερηφάνεια! Επιμονή, μαχητική, με τεράστια θέληση μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την αθλήτρια που ακούει στο όνομα, Πηγή Δεβετζή.

Ένα κορίτσι από την Αλεξανδρούπολη, που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του αθλητισμού. Αμφισβητήθηκε, χτυπήθηκε, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα από την παγκόσμια ομοσπονδία (IAAF), αλλά δεν το βάζει κάτω. Στα 35 πλέον κάνει ένα νέο άλμα στην προσωπική και την επαγγελματική της ζωή και αποκαλύπτει πολλές πτυχές του εαυτού της σε μια αποκαλυπτική, αποκλειστική, συνέντευξη.

 Του: Δημήτρη Γκοσμάνη

Δεβετζή Πηγή, Ολυμπιονίκης

 Η Αλεξανδρούπολη και γενικότερα ο Έβρος είναι μια περιοχή που βγάζει πολλούς αθλητές. Ποιος είναι ο λόγος ?

Ο καθαρός αέρας (γελάει) η ποιότητα ζωής, ο χρόνος που έχουν τα παιδιά για να αθληθούν. Νομίζω ότι είναι από τις λίγες επαρχίες που το 80% είναι αθλητές, Δεν έχουν πολλές διεξόδους τα παιδιά στην επαρχία και μια έξοδος είναι ο αθλητισμός.

Έτσι και εσύ ξεκίνησες τον αθλητισμό σε ηλικία μόλις 4 ετών. Ποια  ήταν διαδρομή μέχρι να φτάσεις να γίνεις Ολυμπιονίκης ?

Ο πατέρας μου ήταν στο σύλλογο της ενόργανης, με πήγε στην αρχή να παίξω και μετά σε ηλικία 5 ετών οι προπονητές κατάλαβαν ότι έχω ταλέντο στην γυμναστική. Κατόπιν έκανα ενόργανη γυμναστική μέχρι τα δεκατέσσερα μου χρόνια, άλλα επειδή συνήθισα να κάνω αθλητισμό, ήθελα να κάνω και κάτι άλλο…έπαιξα λίγο βόλεϊ, λίγο χάντμπολ και κάποιοι προπονητές από το στίβο ήρθαν στο σχολείο και με διάλεξαν ως επίλεκτη για να δοκιμάσω. Έτσι λοιπόν πήγα στο στίβο.

Έχεις στερηθεί πράγματα στη ζωή σου? Έζησες σαν φυσιολογικός άνθρωπος ?

Πάρα πολλά.. και ποια είναι αυτά? Δεν έπαιξα ποτέ με κούκλες όπως τα κοριτσάκια της ηλικίας μου, γι’ αυτό τώρα παίζω με παιδικά παιγνίδια (γελάει). Στην  ηλικία των 18 χρόνων  που ήρθα στην Αθήνα στερήθηκα την οικογένεια μου, που είχα και έχω καταπληκτική σχέση και σίγουρα την προσωπική μου ζωή. Γιατί ο πρωταθλητισμός είναι καλογερική, ήταν βέβαια δική μου επιλογή και χάρηκα που την έκανα αλλά  τώρα προσπαθώ να ζήσω αυτά που δεν έζησα στην εφηβεία μου.

Τι σε έμαθε ο χώρος του πρωταθλητισμού ?

Να έχω υπομονή, επιμονή, να βάζω στόχους, να τους πετυχαίνω, να πειθαρχώ και γενικότερα  με έκανε καλύτερο άνθρωπο.

Η διάκρισή σου στους Ολυμπιακούς αγώνες και τα μετάλλια τι σου χάρισαν σε προσωπικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο ?

Ηθική ικανοποίηση και ότι όλοι οι κόποι μου δεν πήγαν χαμένοι και ανταμείφθηκαν. Σε οικονομικό επίπεδο δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα χρήματα σε σχέση με  αυτά που έχω προσφέρει στην Ελλάδα μόνο την τιμητική μου θέση στις Ένοπλες δυνάμεις στην Πολεμική Αεροπορία που ενώ ήταν τιμητική, τώρα δουλεύω..

Πως βίωσες τα λεπτά όταν ανέβαινες στο βάθρο και σου κρεμούσαν τα μετάλλια? Και ότι θα ήσουν για πάντα Ολυμπιονίκης ?

Δεν μπορώ να σου το περιγράψω με λέξεις, αν και δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα γιατί η χαρά ήταν τεράστια, ένα κλάμα εκείνη τη στιγμή που ήταν χαράς και λύπης ταυτόχρονα, που δεν πήρα το χρυσό μετάλλιο, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες.

Πηγή ΔεβετζήΠηγή Δεβετζή, Ολυμπιονίκης

Επειδή υπάρχουν τα αρνητικά στους Ολυμπιακούς αγώνες και μιλάμε για το ντόπινγκ και όλα αυτά που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, πρέπει να αλλάξει η εικόνα γενικώς. Γιατί κακά τα ψέματα τα μικρά παιδιά και όσοι θέλουν να ασχοληθούν  με τον αθλητισμό τέτοια φαινόμενα τους αποτρέπουν.

Είμαστε κατά του ντόπινγκ και υπάρχουν παρά πολύ άλλοι τρόποι για να γίνει κάποιος πρωταθλητής και να φθάσει πάρα πολύ ψηλά. Να έχεις πίστη και αγάπη σ’ αυτό που κάνεις να έχεις καλή ψυχολογία, να είσαι αφοσιωμένος στο στόχο και να δουλεύεις σκληρά. Υπάρχει διαφθορά στον αθλητισμό αλλά ας βρεθεί κάποιος, να μου πει ποιος χώρος έχει μείνει ανεπηρέαστος από την διαφθορά.

Δηλαδή μπορεί να γίνει κανείς Ολυμπιονίκης χωρίς ντόπα ?

Ναι, φυσικά…

Σοκ είχε προκαλέσει η είδηση ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε ποινή αποκλεισμού σου 2 ετών από κάθε αγωνιστικότητα. Αυτή η είδηση έδωσε με το χειρότερο τρόπο τέλος στην αθλητική σου πορεία Πηγή ?

Έτσι και αλλιώς  είχα αποφασίσει να σταματήσω τον αθλητισμό και αυτή η είδηση μου ήρθε σαν καταπέλτης γιατί δεν έχω κατηγορηθεί για ντόπινγκ, δεν με έχουν πιάσει για χρήση κάποιων ουσιών,  μόνο για συμπεριφορά έχω κατηγορηθεί που μόνο εγώ και κάποιοι άλλοι που ασχολήθηκαν με το θέμα ξέρουν τι έχει συμβεί ακριβώς…Αυτό πέρασε, προχωράω μπροστά και δεν με ενδιαφέρει  αυτή τη στιγμή η τιμωρία μου των 2 χρόνων. Κάποιοι δημοσιογράφοι που κάποτε ήταν φίλοι μου και με στηρίξανε  με κατηγόρησαν και το κυκλοφορήσαν προς τα έξω στον κόσμο χωρίς να γνωρίζουν  τον λόγο.  Με ενόχλησε η συμπεριφορά αυτών που το βγάλανε γιατί ουσιαστικά δεν υπήρχε λόγος..

Υπήρξαν και κάποιοι που δεν πίστεψαν σε εσένα στην αρχή των προσπαθειών σου ?

Πάρα πολλοί άνθρωποι δεν πίστεψαν σε έμενα…Μάλιστα όταν με πέταξαν έξω από τους ξενώνες του Ολυμπιακού σταδίου που με φιλοξενούσε η Ομοσπονδία, απευθύνθηκα στον τότε πρόεδρο και εκείνος μου απάντησε να πάω στο σπίτι μου και ότι δεν κάνω να γίνω αθλήτρια. Αυτό με πείσμωσε περισσότερο και δεν επέτρεψα σε κανένα να μου καταστρέψει το όνειρο. Δεν το έβαλα κάτω και βρήκα τρόπους, έμεινα στη θεία μου και σε κάποιους συναθλητές μου που με φιλοξένησαν κρυφά και απέδειξα ότι αυτοί που με αμφισβητούσαν είχαν άδικο..

Τώρα που το 2012 λήγει ο αποκλεισμός σου θα επιστρέψεις στην ενεργό δράση ?

Όχι, γιατί τα χρόνια περνάνε και δεν έχω τις αντοχές να ξεκινήσω να πάρω και άλλα μετάλλια τουλάχιστον σε αυτό το άθλημα. Θέλω να κοιτάξω την προσωπική ζωή μου, νομίζω ότι το κεφάλαιο πρωταθλητισμός έκλεισε για πάντα..

Θέλω να μου σχολιάσεις την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τον Κώστα Κέντερη και την Κατερίνα Θάνου ?

Δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί  τόσα χρόνια ταλαιπωρούσαν  τον Κώστα και την Κατερίνα και όσους είχαν εμπλακεί  σε αυτή την υπόθεση και δεν τους αθώωσαν πιο νωρίς. Ήταν σίγουρα πολύ  ψυχοφθόρο για αυτά τα παιδιά που δεν πρόσφεραν λίγα στην Ελλάδα  αλλά και στο παγκόσμιο αθλητισμό. Ήταν πολύ κρίμα..

Πιστεύεις ότι εάν ήσουν σε μια άλλη χώρα θα είχες μια καλύτερη τύχη ?

Εάν ήμουν σε μια άλλη χώρα σίγουρα θα είχα καλύτερη τύχη. Στην Ελλάδα με όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που μας συμβαίνουν, μόνο οι αθλητές  κατάφεραν και έβγαλαν ασπροπρόσωπη την χώρα προς τα έξω, άλλα δυστυχώς εδώ χτυπούν μόνο εκείνους που σήκωσαν την Ελληνική σημαία ψηλά.. Είναι ντροπή τους..

Όταν ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, οι αθλητές αγωνίζονταν για την δόξα και ένα στεφάνι ελιάς. Σήμερα αγωνίζονται μόνο για τα χρήματα ?

Κατ’ αρχήν αγωνίζονται για την τιμή τους και για τις προσπάθειες που έχουν κάνει. Οι απολαβές για τα τόσα χρόνια που κάνεις πρωταθλητισμό και φτάνεις στα 30 σου χρόνια και δεν έχεις κάποια άλλη δουλειά και αφοσιώνεσαι μόνο σε  αυτόν δεν είναι σημαντικές. Παλιά έλεγαν ότι γκρέμιζαν τα τείχη για  να περάσουν, σήμερα όχι μόνο τα τείχη δεν γκρεμίζουν αλλά μας κατακρίνουν και από επάνω.

Pigi Devetsi

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που στηρίζουν τους αθλητές και τους Ολυμπιακούς αγώνες κατ’ επέκταση είναι αυτοί που έχουν κάνει την Ολυμπιακή ιδέα, εμπόριο ?

Ναι,  οι ολυμπιακοί αγώνες έχουν γίνει πια εμπόριο. Πλέον δεν υπάρχουν εταιρίες που στηρίζουν τον αθλητισμό, έχουν αποσυρθεί. Χάσανε πλέον  οι Ολυμπιακοί αγώνες την αίγλη τους και γίνονται για  τα συμφέροντα άλλων.

Θα ήθελα την άποψη σου για τις τιμητικές θέσεις που δίνονται σε όλους τους Ολυμπιονίκες…

Όπως σου είπα είναι μια ανταμοιβή  αυτή  από την πολιτεία και να είναι καλά γι’ αυτή την θέση. Είναι ένας σίγουρος μισθός που δεν είναι πάνω από 1000 ευρώ. Μέχρι τώρα δεν πηγαίναμε στις υπηρεσίες μας, δεν δουλεύαμε, αλλά τώρα με κάποιον νόμο μας αναγκάζουν να εργαζόμαστε ένα οκτάωρο κάθε μέρα και είναι λίγο επίπονο για εμάς, γιατί δεν μας ρώτησαν ποτέ εάν θέλαμε να μπούμε στις Ένοπλες δυνάμεις η στα Σώματα Ασφαλείας. Μας είπαν ότι είναι μια τιμητική θέση και εμείς την δεχτήκαμε με χαρά.. Δεν μας είπαν όμως ότι υπάρχει περίπτωση να δουλέψουμε, γιατί σίγουρα κάποιος που σταματάει τον πρωταθλητισμό έχει προγραμματισθεί να κάνει και αλλά πράγματα στη ζωή γιατί  με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να ζήσει. Τώρα όλα ανατράπηκαν…το “τιμής ένεκεν” ενώ υπάρχει ο νόμος και τον έχω κρατημένο, έχει πάψει να ισχύει.. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες δουλειές που έχει ένας αξιωματικός.

Εκτός από επαίνους εισέπραξες  και φθόνο ?

Πάρα πολύ ζήλια, δυστυχώς στην Ελλάδα εάν κάποιος πάει μπροστά, θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες μετά. Μου αρέσει να με σταματούν στο δρόμο και να μου λένε το πόσο με θαυμάζουν, άλλα υπάρχει και κόσμος που με φθονεί και το έχω εισπράξει.

Υπήρχαν άνθρωποι που ήταν δίπλα σου για μια θέση στο κάδρο της φωτογραφίας με την Ολυμπιονίκη και μετά τον αποκλεισμό σου έπαψαν να είναι δίπλα σου ?

Ου…πάρα πολλοί.. έχω συναντήσει ανθρώπους και κυρίως πολιτικούς που ήθελαν να βγούμε οπωσδήποτε μια φωτογραφία για να την βάλουν στο γραφείο τους, άλλα μετά εάν τους έψαχνα να τους ζητήσω  μια εξυπηρέτηση δεν τους έβρισκα ποτέ, ακόμα και τώρα. Στα κινητά τους μπορεί να είμαι σε φωτογραφία, το κινητό τους όμως δεν το σηκώνουν ποτέ..

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο δύσκολος στίβος αυτός της ζωής η του αθλητισμού ?

Νομίζω και οι δυο… ο δρόμος όμως του αθλητισμού για την κορυφή είναι πάρα πολύ δύσκολος. Εάν κάποιος δεν τον έχει περπατήσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Μετράει για τον καθένα μας το αποτέλεσμα, δεν είναι όμως έτσι, γιατί φθάνουμε σε μια ηλικία και δεν χουμε κάνει τίποτα για την προσωπική μας ζωή και αγχωνόμαστε μετά..

Ποιο ήταν το μεγαλύτερο άλμα της ζωή σου ?

 Το να αφήσω την οικογένεια μου στην επαρχία που ζούσα και να έρθω στην Αθήνα, άγνωστη μεταξύ αγνώστων και με λίγα χρήματα. Αυτό ήταν για έμενα το μεγαλύτερό μου άλμα..

Η προσωπική σου ζωή πιστεύεις ότι έφυγε κάποια στιγμή αμεταχείριστη ?

Όταν έχεις  ένα στόχο και το μυαλό σου το έχεις στο πως θα πάρεις ένα μετάλλιο, μοιραία την προσωπική σου ζωή την αφήνεις έξω από το άθλημα και αυτό έκανα. Δεν μπορείς να ασχοληθείς εξ ίσου καλά και με τα δυο..

Επέστρεψες με μετάλλιο στις βαλίτσες σου από την Αργεντινή και το Wipe out ?

Μετάλλιο? (γελάει)… Παίξαμε Ελλάδα με Τουρκία με μια ομάδα που οργάνωσα σχεδόν εγώ, επειδή ήθελα να πάω στο παιγνίδι και ενώ εμείς είχαμε στο νου μας το χαβαλέ και να περάσουμε καλά στην Αργεντινή, φαίνεται ότι οι Τούρκοι είχαν πάρει  πολύ σοβαρά το ρόλο τους και ενώ εμείς είμαστε χαλαροί, παρ’ όλα αυτά τους κερδίσαμε.

Θα ήθελες να κάνεις τηλεόραση, να παρουσιάζεις κάποια εκπομπή ?

Ναι θα ήθελα να παρουσιάζω κάποια εκπομπή που να έχει σχέση με το αντικείμενό μου, η να έχει σχέση με τα παιδιά.

Δεβετζή Πηγή, Θεοδώρου Κώστας

Είσαι ερωτευμένη ?

Ναι, είμαι (γελάει) αφού το δήλωσα καλά να πάθω..

Η “έλξη” υπήρξε επειδή ο Κώστας Θεοδώρου είναι ένας ωραίος άνδρας η επειδή είδες κάτι άλλο επάνω του ?

Γνωριστήκαμε και είδα κάποια πράγματα πολύ ενδιαφέροντα επάνω του. Είναι ένα παιδί με ήθος και πολύ καλούς τρόπους και έχουμε μεταξύ μας καλή χημεία και περνάμε τέλεια!

Σου χρεώνουν όμως 10 χρόνια διαφορά ηλικίας ?

Ε και…τι σημαίνει αυτό, για έμενα η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο. Πράγματι είναι μικρότερος μου ο Κώστας δεν θα σου πω όμως πόσο. Λάθος έχετε βγάλει αυτή τη διαφορά. Δεν είναι τόσο μικρός όσο τον παρουσιάζετε.

Τον ρόλο της μητέρας τον έχεις στο νου σου ?

Ναι τον έχω, αλέα όχι τώρα.. Θέλω να κάνω  ακόμα κάποια πράγματα και δεν θα ήθελα τώρα να βρεθώ με ένα παιδί. Αν και τα αγαπάω πολύ τα παιδιά δεν ξέρω αν προλαβαίνω να κάνω πολλά..

Δεύτερος γάμος, είναι κάτι που το σκέφτεσαι ?

Γιατί όχι, πολιτικούς γάμους μπορούμε να κάνουμε όσους θέλουμε, εξ άλλου θρησκευτικό γάμο δεν έχω κάνει ακόμα..

Είσαι καταπιεστική σε μια σχέση ?

Καθόλου, ποτέ δεν ήμουν και αυτό ζητώ και από τον εκάστοτε σύντροφό μου. Αν τον καταπιέζεις εκεί είναι που θα σου τη κάνει. Αν είναι να σου την κάνει θα είναι μέρα που λένε. Είμαι λίγο ζηλιάρα, αλλά δεν το δείχνω ποτέ.

Ποια είναι τα σημάδια για μια σχέση που έχει τελειώσει ? Τι αισθάνεσαι πως συμπεριφέρεσαι ?

Πιστεύω ότι μια σχέση εάν οδηγηθεί στο τέλος της φταίνε και οι δυο. Δεν κρατώ ποτέ φιλική σχέση, δεν παίρνω τηλέφωνα, εκτός εάν βρεθεί μπροστά μου θα αναγκαστώ να τον χαιρετήσω και να τον ρωτήσω τι κάνει. Κόβω κάθε επαφή, γιατί όταν κάτι τελειώνει, τελειώνει. Είμαι απόλυτη σ’ αυτό.

Αθλητικό coashing με μυστικά από μια Ολυμπιονίκη. Μίλησε μου για το νέο σου εγχείρημα.

Το αθλητικό coashing το ξεκίνησα κάποια χρόνια πριν εντελώς τυχαία. Ένας φίλος μου είπε κάνω αυτό εάν θέλεις δοκίμασε το. Επειδή μου αρέσουν οι προκλήσεις είπα να το δοκιμάσω. Πήγα στην Χριστίνα και έκανα κάποιες συνεδρίες για να δω τι ακριβώς είναι. Είχα πάρει ήδη κάποια μετάλλια  άλλα σε συζήτηση με την Χριστίνα υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που θα με βοηθούσαν να συνεχίζω να παίρνω μετάλλια και να ανεβαίνω στα βάθρα. Υπήρχαν σημεία που έπρεπε να προσέξω περισσότερο και η εκείνη με βοήθησε να τα εντοπίσω. Και αυτό απέδωσε στη πορεία της καριέρας μου.

Πως προέκυψε ξανά η συνεργασία σας ?

Ήταν μια πρόταση από την boutique σεμιναρίων της Ζήνας Κουτελίνη. Αυτήν την στιγμή ενσαρκώνεται ένα όνειρο που είχα με την Χριστίνα Σταματάκη και θέλαμε να το πραγματοποιήσουμε απλά δεν υπήρχε ο χρόνος και η κατάλληλη πρόταση για το κάνουμε. Η Χριστίνα θα βάλει την τεχνική γνώση και την ειδικότητα της ως Κλινική Ψυχολόγος και Σύμβουλος N.L.P coaching, και γω θα βάλω την εμπειρία, για το πως να βοηθήσουμε και άλλα παιδιά να φτάσουν ψηλά. Ενώνουμε τις εμπειρίες μέσα από μια πολύ μεγάλη διαδικασία. Ένας αθλητής χρειάζεται να το κάνει αυτό, στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και χρόνια τα σεμινάρια αυτά και οι αθλητές σαρώνουν στους αγώνες. Είναι μια διαδικασία που οι προπονητές δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί σε βοηθούν μόνο στο τεχνικό κομμάτι. Ενώ εάν δεν έχεις το ψυχολογικό κομμάτι, που για μένα είναι το 70%, δεν πας πουθενά. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στο επίσημο site το www.entertv.grRead more: http://www.boxtv.gr/2011/11/08/%cf%80%ce%b7%ce%b3%ce%ae-%ce%b4%ce%b5%ce%b2%ce%b5%cf%84%ce%b6%ce%ae-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%ba%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb/#ixzz1ebLYuNzN
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου