Greek Fitness Female Models

Greek Fitness Female Models
All The Most Famus Greek Fit Ladies

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρία Παπαδοπούλου: Η απόλυτη δασκάλα της yoga!

All latest news and photos of Gorgeous Greek Fit Ladies and Athletes either Foreign Women that work in Greece

mariasana-1

Το γοητευτικό πρόσωπό της και το καλλίγραμμο κορμί της δεν είναι τα μόνα χαρακτηριστικά της που αφήνουν τον καθένα με το στόμα ανοιχτό. Η Μαρία Παπαδοπούλου, ή αλλιώς Mariasana, έχοντας ταξιδέψει ως την άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να μυηθεί στη φιλοσοφία και τις πρακτικές τηςyoga και του pilates, καταφέρνει να «μαγεύει» τους μαθητές της αλλά και όλους εκείνους που ξέρουν να εκτιμούν την ομορφιά της ψυχής.
Διπλωματούχος προπονήτρια ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, ναυαγοσωστικής και ρεφλεξιολογίας -μεταξύ άλλων- και έχοντας εκπαιδευτεί σε όλα τα συστήματα της yoga στην Ευρώπη και την Ινδία, η Μαρία Παπαδοπούλου γνωρίζει πολύ καλά την σημασία της ισορροπίαςμεταξύ σώματος και νου. Γι αυτό, συστήνει σε όσους ενδιαφέρονται να επιτύχουν το πολυπόθητο «νους υγιής εν σώματι υγιεί» -ιδιαίτερα εκείνους που ασχολούνται με τον απαιτητικό χώρο του modeling- να δοκιμάσουν τις ενδιαφέρουσες πρακτικές τόσο της yoga όσο και του pilates.
«Topmodels.gr»: Τι είναι για σένα η yoga και τι θα έλεγες σε κάποιον ώστε να τον πείσεις να τη δοκιμάσει;
Μαρία Παπαδοπούλου: Η Γιόγκα δεν μπορεί να γίνει με πίεση, ούτε επειδή θα μας το πει κάποιος άλλος, ούτε αν έχουμε πίεση χρόνου και δεν προλαβαίνουμε ή δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε στο τέλος του μαθήματος επειδή σκεφτόμαστε τι μας περιμένει μετά, ή αύριο. Έρχεται μια στιγμή στη ζωή του ανθρώπου που νιώθει την ματαιότητα των συνθηκών της ζωής του. Την ματαιότητα του να κυνηγάς τα πράγματα και πάλι να μην τα προλαβαίνεις, την με κόπο προσπάθεια να επιτύχεις για παράδειγμα το τέλειο σώμα και πάλι να μην σου αρέσει το αποτέλεσμα. Έχω δει ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, σε πολλά στάδια απέναντι στη Γιόγκα: στην αρχή να την κοροϊδεύουν, να την κατηγορούν, μετά να δοκιμάζουν, να παθιάζονται, να γίνονται δάσκαλοι… Για εμένα αυτό το φιλοσοφικό σύστημα ήταν η πόρτα που άνοιξε για να ανοίξουν μετά από εκεί και πέρα τα φτερά τους η αναγνώριση και η αποδοχή του εαυτού μου, η συνειδητοποίηση, η αγάπη για εμένα και τους γύρω μου, η επαφή μου με το σώμα μου και η συνεχής ενδοσκοπική συνομιλία μου με αυτό. Η Γιόγκα δεν συμβαίνει μονάχα όταν ασκείσαι. Η Γιόγκα είναι μέσα σε ό,τι κάνεις είναι στα πάντα. Είναι εσύ! Και απλά, όταν το αναγνωρίσεις, μπορείς να βλέπεις την χαρά και την ευτυχία μέσα σε όλα τα πράγματα. Ακόμα και στην δυσκολία.
«Topmodels.gr»: Yoga therapy, Yoga Swing, pilates… είναι μερικά μόνο από τα μαθήματα που προσφέρεις στα γυμναστήρια με τα οποία συνεργάζεσαι. Τι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό έχει το καθένα από αυτά;
Μαρία Παπαδοπούλου: Yoga therapy έχω ονομάσει την προσωπική μου προσέγγιση στην Γιόγκα μέσα από το συνονθύλευμα την εμπειρίας και γνώσης μου από διάφορα συστήματα Γιόγκα αλλά και από εναλλακτικά και ενεργειακά θεραπευτικά συστήματα όπως η Ρεφλεξολογία, η Ταϋλανδέζικη Μάλαξη καθώς και άλλα. Στόχος μου είναι η ολιστική προσέγγιση του ατόμου όχι μόνο ως ένα σώμα που κουβαλάει μύες και οστά να ασκείται, αλλά να γνωρίζει και να δουλεύει συνειδητά το όχημα που ονομάζεται σώμα νοητικά και πνευματικά θεραπεύοντας αλλά και ασκώντας και αυτές τις δύο ιδιότητές του.
Yoga Swing: Ήρθε και μας ανανέωσε όλους εμάς που μας αρέσει η Γιόγκα και το Πιλάτες! Προστέθηκε μέσα στις «αγάπες» μας η αναστροφή και η αιώρηση του σώματός μας πάνω στα πανιά που κρέμονται από το ταβάνι! Ένας πανέμορφος και διασκεδαστικός τρόπος για να ασκηθεί κανείς χαρίζοντας στο σώμα του την δύναμη, την διάταση, τον έλεγχο και την αναγνώριση του κέντρου βάρους του, το κάψιμο λίπους, την γράμμωση και την ευεξία! Ιδανικός τρόπος εκγύμνασης για αυτούς που δεν αγαπούν και τόσο την… «ήσυχη/ ήρεμη» γυμναστική της Γιόγκα και του Πιλάτες. Εμπεριέχει την δράση και ανεβάζει την αδρεναλίνη τόσο… όσο χρειάζεται για να μπορούμε να συνεχίζουμε να ωφελούμαστε της επιμήκυνσης και της ευελιξίας του σώματός μας.
Όσο για το Πιλάτες, ένα θεραπευτικό σύστημα εκγύμνασης του σώματος που μέσα από την ρουτίνα του βασικού ασκησιολογίου, σου δίνει την δυνατότητα κάθε μα κάθε φορά να είναι μοναδική με άπειρες παραλλαγές ασκήσεων και με αποτελέσματα που ούτε καν τα πιστεύεις! Έρχεται μαλακά και απαλά το αποτέλεσμα, έτσι όπως υποδεικνύει και ο τρόπος που χρειάζεται να χρησιμοποιείς το σώμα σου. Με σεβασμό και με υπομονή. Χτίζοντας από το κέντρο του κορμού την στάση του σώματός, βιώνεις την διαφορά της στάσης του στην καθημερινότητα και αυτό είναι ένα μαγικό που συμβαίνει γιατί νιώθεις ότι δουλεύει και μετά το μάθημα στην αίθουσα το Πιλάτες!
Το ασκησιολόγιο πραγματοποιείται στο στρώμα με ασκήσεις εδάφους, από όρθια θέση με ασκήσεις από το fitness και από το μπαλέτο χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές του Πιλάτες, αλλά γίνεται και στα λεγόμενα κρεβάτια: Reformer και Cadillac όπου σε αυτά δουλεύει το σώμα με αντιστάσεις, ιμάντες, πιέσεις και έλξεις σε μπάρες… Όσο άπειρο μπορεί να είναι το ανθρώπινο σώμα, τόσο ατελείωτος μπορεί να είναι και ο τρόπος εκγύμνασής του. Φτάνει να υπάρχει σεβασμός, αγάπη και θέληση και υπομονή!
.
«Η Γιόγκα είναι μέσα σε ό,τι κάνεις, είναι στα πάντα. Είναι εσύ!»
.
«Topmodels.gr»: Υπήρξε κάποια φορά στην πορεία σου που με τη γιόγκα χάρισες στιγμές ηρεμίας, ψυχικής ισορροπίας και σωματικής ευεξίας σε κάποια από τα «δύσκολα» πρόσωπα του χώρου της ομορφιάς και γενικότερα της showbiz;
Μαρία Παπαδοπούλου: Δεν έχει τύχει να αντιμετωπίσω «δύσκολα» άτομα μέσα από αυτούς τους χώρους. Δυσκολίες που ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο όμως, έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές σε ασκούμενούς μου. Μην ξεχνάμε την διαφορετικότητα του καθενός μας, τα προβλήματα και τις σκέψεις που κουβαλάει ο καθένας μέσα σε μια αίθουσα και που ξαφνικά καλείται σε μερικά λεπτά χρειάζεται να μπει σε μια άλλη διάθεση από αυτή που κάνει σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας του. Επίσης, όλα αυτά τα εναλλακτικά συστήματα εμπεριέχουν την διαφορετικότητα του Δυτικού τρόπου σκέψης, του καταναλωτισμού, του απόλυτου ελέγχου σε όλα τα πράγματα, της βιασύνης του να γίνουν γρήγορα… Γι αυτό λοιπόν, υπάρχουν δάσκαλοι και μαθητές, που στην προκειμένη περίπτωση είναι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι, όπου και στους δύο τίτλους οι πρώτοι, έχουν αφιερώσει την ζωή τους στο να «μάθουν» πρώτα οι ίδιοι, και μετά να μεταδώσουν την γνώση τους μέσα από την εμπειρία και ίσως και τα λάθη τους.
.
«Το χάρισμα του να αντιμετωπίζεις τη ζωή με ηρεμία, και όχι με στρες και άγχος, γίνεται βίωμα μέσω της Γιόγκα»
.
«Topmodels.gr»: Στη ρουτίνα ενός μοντέλου «θέλοντας και μη» περιλαμβάνεται η γυμναστική. Πώς νομίζεις ότι η γιόγκα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης αλλά και της εμφάνισης του σώματός του;
Μαρία Παπαδοπούλου: Στον χώρο της ομορφιάς, το σώμα ενός μοντέλου χρειάζεται να είναι λεπτό και μακρύ χωρίς ανεπτυγμένους μύες που διαγράφονται ιδιαίτερα για να αναδεικνύουν τα ρούχα ή το όποιο προϊόν φορούν ή διαφημίζουν αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση η Γιόγκα και το Πιλάτες είναι ό,τι πιο ιδανικό γιατί το σώμα δεν πρήζεται και δεν φουσκώνει. Ίσα- ίσα λεπταίνει ομοιόμορφα, φυσικά και όμορφα όλους τους τύπου σώματος χαρίζοντας στους μύες το μάκρος που χρειάζεται για να υπάρχει το απαλά, όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.
«Topmodels.gr»: Μήπως η γιόγκα δύναται να βοηθήσει ένα μοντέλο, του οποίου η καθημερινότητα όλοι ξέρουμε πόσο στρες του προκαλεί, να εξασφαλίσει μερικές στιγμές ψυχικής γαλήνης;
Μαρία Παπαδοπούλου: Φυσικά και ενδείκνυται καθώς με την συστηματική πρακτική εφαρμογή του συστήματος, μαθαίνει κάποιος να μπορεί να απομονώνει το οτιδήποτε μπορεί να συνέβαινε προτού ξεκινήσει ένα μάθημα Γιόγκα. Επιπλέον, με τον καιρό το χάρισμα και όχι απόκτημα θα έλεγα, του να αντιμετωπίζεις την ζωή με ηρεμία και όχι με στρες και άγχος, γίνεται βίωμα και έτσι απλά μπορεί να απολαμβάνει με περισσότερη ευτυχία τις στιγμές της καθημερινότητας.
«Topmodels.gr»: «Αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου!» αναφέρεις ότι σκέφτηκες στην πρώτη –και μάλιστα, τυχαία- επαφή που είχες με τη yoga. Πόσο σημαντικό θεωρείς το «πάθος» ως κίνητρο επιλογής επαγγέλματος για ένα νέο άνθρωπο –που, εν προκειμένω, επιθυμεί να μπει στον χώρο της μόδας; Πώς μπορεί κάποιος να «παθιαστεί» και ταυτοχρόνως να θέσει τις σωστές βάσεις ώστε να φτάσει ψηλά;
Μαρία Παπαδοπούλου: Το πάθος, καμιά φορά μπορεί να είναι μεγάλο λάθος… αν το δούμε και σε άλλα πράγματα στη ζωή, το πάθος μετά από λίγο καιρό φεύγει, και ή θα γίνει εγωισμός και πείσμα, ή θα μετατραπεί σε έρωτα και κατόπιν σε αγάπη. Θα έλεγα καλύτερα λοιπόν, ότι ξεκινάει να έχει σαν γνώμονα την αγάπη, και το πάθος να είναι μόνιμος έρωτας που κατά καιρούς μέσα από τις επιτυχίες ή τις αποτυχίες να δυναμώνει μέσα από το πάθος που διατηρεί τον έρωτα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου