Greek Fitness Female Models

Greek Fitness Female Models
All The Most Famus Greek Fit Ladies

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ελένη Πετρουλάκη Αποκαλύπτει τις ανασφάλειές της & το μυστικό των κοιλιακών της!

All latest news and photos of Gorgeous Greek Fit Ladies and Athletes either Foreign Women that work in Greece

Ελένη Πετρουλάκη


Tην Ελένη Πετρουλάκη - Ίβιτς τη γνώριζα από το... τηλέφωνο και τα κείμενα που γράφει για το Shape: αυστηρά, με αποτελεσματικά tips, to the point. Γι’ αυτό μετά από εκατοντάδες λέ­ξεις, δεκάδες mails, πολλά τηλεφωνήματα για επεξηγήσεις (και χάρες της τελευταίας στιγμής «γράψε μας, σε παρακαλώ, 100 λέξεις ακόμη») και 75 και πλέον τεύχη συνεργασίας μαζί της, ένα μεσημέρι Παρασκευής βρεθήκαμε να δοκιμάζουμε πιάτα σε ένα hip εστιατόριο. Κι όταν λέω δοκιμάσαμε, εννοώ ότι η Ελένη έφαγε μία πιρουνιά από το καθένα κι εγώ όλο το ψάρι και τη μους! Πράγμα που βγάζει απολύτως νόημα αν μας δεις δίπλα δίπλα. Φυσικά, η ίδια προσπάθησε να με πείσει ότι δεν είναι η σκληρή προπόνηση που δίνει αυτά τα αποτελέσματα στο σώμα της και, μάλιστα, ενώ είναι μητέρα 4 παιδιών! «Το υγιές σώμα είναι ένα δώρο που μόνο εσύ μπο­ρείς να κάνεις στον εαυτό σου. Και για να γίνει αυτό πρέπει να αγαπάς την άσκηση, να έχεις μεράκι» ξεκίνησε να μου λέει όταν πάτησα το record. Αυτά είναι τα 12 απαραί­τητα πράγματα που έμαθα για εκείνην.

Πώς έχει αυτούς τους κοιλιακούς
«Όχι φυσικά με 100 κοιλιακούς την ημέρα! Είναι μύθος ότι εκτελώ πολλές ασκήσεις κοιλιακών καθημερινά! Οι πολλές επαναλήψεις στους κοιλιακούς ή σε ασκήσεις πλάγιων δεν καίνε το λίπος. Το ανθρώ­πινο σώμα δε δουλεύει έτσι. Βέβαια, η δίαιτα, σε συνδυασμό με έντονη αερόβια άσκηση, βοηθά, αλλά το βάρος που χάνω δεν προέρχεται μόνο από λίπος. Τι κάνω λοιπόν; Ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης! Έπειτα από πολλές δοκιμές κατέληξα σε αυτό το πρόγραμμα που έχει αποτέλεσμα:
• Κάνω για 10-15 λεπτά γρήγορο τρέ­ξιμο σε ανηφόρα ή σκαλιά ή σε sprints. Καις πάρα πολύ λίπος, ενισχύεις το μεταβολισμό και δουλεύεις και τους μυς της κοιλιάς και της μέσης.
• Για τα επόμενα 10-15 λεπτά εκτελώ ένα πρόγραμμα αντίστασης με βάρη. Τα βάρη και γενικά οι ασκήσεις αντίστασης είναι πολύ σημαντικά για να απαλλαγείς από το περιττό λίπος».

Η συνταγή κατά της κυτταρίτιδας
«Το ομολογώ: κι εγώ έχω τα άγχη και τις ανασφάλειες σχετικά με το σώμα μου. Όποια γυναίκα δε φοβάται την κυτταρίτιδα να σηκώσει το χέρι! Ωστόσο, έχω μία καλή συνταγή: πράσινη σαλάτα με ψητό ή βρα­στό κοτόπουλο που περιέχει μία κόκκινη καυτερή πιπεριά και 1 κ.σ. λιναρόσπορο. Γενικά πιστεύω ότι χρειάζεται ένας συνδυ­ασμός. Πρέπει να πίνεις 2-3 λίτρα νερό την ημέρα, να καταναλώνεις πολλά φρούτα, κυρίως εσπεριδοειδή, να ακολουθείς ισορροπημένη διατροφή χωρίς λίπη και να βάζεις κάποια ειδική κρέμα. Εννοείται ότι βασικός άξονας είναι και η άσκηση. Βέβαια, πολλές φορές δεν πρόκειται για κυτταρίτιδα αλλά για χαλάρωση δέρματος, οπότε θέλει σύσφιγξη».

Ζυγαριά: φίλη ή εχθρός;
«Η ζυγαριά προκαλεί άγχος και δε δίνει πά­ντα αποτελέσματα. Πρέπει να παίρνουμε τη μεζούρα και να μετριόμαστε, να μετράμε περιφέρεια στήθους, μέσης και γοφών και να μην κινούμαστε με βάση τη ζυγαριά».

Ο χρυσός κανόνας του αδυνατίσματος
«Αυτό που θα συμβούλευα όλες τις ανα­γνώστριες του Shape για το αδυνάτισμα είναι τόσο απλό: να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική. Να σταματήσουν να τρώνε ελάχιστα ή λάθος τροφές και να μην προ­σπαθούν να χάσουν πολλά κιλά σε λίγες εβδομάδες. Τρώμε απ’ όλα αλλά με μέτρο, γυμναζόμαστε με όποια άσκη­ση μας διασκεδάζει και νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Αυτό είναι και το μυστικό επιτυχίας με ό,τι κι αν κάνει κάποιος. Αν νιώθει καλά με τον εαυτό του και τον αγαπά, κάνει τις σωστές κινήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου